maantiivistäjä eli tärylätkä

Maantiivistäjä tulee valita maaperän mukaan

Kaikki pitkäaikaiseksi tarkoitetut rakenteet on rakennettava tukevalle maaperälle. Talhun tuotevalikoimaan kuuluvat Husqvarnan maantiivistäjät eli tärylätkät ovat tehokkaita laatukoneita ja juuri oikeita koneita vakaan pohjan luomiseen.

Laadukkaan lopputuloksen saamiseksi, tärylätkä tulee valita oikein maaperän mukaan. Maantiivistäjien valikoimasta löytyy sopivat koneet monenlaisiin tiivistystöihin, kuten asfaltille, hiekalle, soralle, kivitäytteelle ja savelle.


Huomioitavaa Maantiivistäjän valinnassa

Maantiivistäjän valintaan vaikuttavat ensisijaisesti maaperän laatu ja tarvittava tiivistyssyvyys. Muita valintaan vaikuttavia tekijöitä voiva olla tiivistettävän alueen muoto, esimerkiksi kapea ura asfaltissa tai haluttu polttoaine tai sähkökäyttö. Lisäksi kannattaa pohtia tarvitaanko tiiveysmittari vai riittääkö maantiivistäjän painon ja yliajokertojen määrittely. Viherrakennukseen ja asfaltille löytyvät myös omat mallinsa.

Maaperän laatu ja tarvittava tiivistyssyvyys
Alla olevassa kuvassa on esitetty eri mallien suurimmat tiivistyssyvyydet maaperälajin mukaan neljällä yliajokerralla (jyrä kahdeksalla yliajokerralla) sekä mallien tehot ja painot. Painoluokkiin on saatavilla paljon eri malleja, kuvassa näkyy näistä vain osa.

.

maantiivistäjä tärylätkä lätkä

.

Viherrakennus
Viherrakennukseen sopivat yhteen suuntaan kulkevat LF-sarjan maantiivistäjät painovälillä 50-130 kg. Pohjan koko ja paino on optimoitu ja malleihin saa lisävarusteena helposti kiinnitettävän kivetyssarjan, joka suojaa kivetystä naarmuuntumiselta ja halkeamilta.

Asfaltointi
Asfaltointiin suunnitellut mallit tunnistaa merkinnästä LAT. Ne on varustettu vakiona vesisäiliöllä ja kuljetuspyörillä. Malleja löytyy painoluokista 50-130 kg.

Polttoaine
Kevyet mallit LF 50 – LF 130 (50-130 kg) ovat bensiinikäyttöisiä. Mallista LG 164 alkaen valittavissa on bensiini- tai dieselkäyttöiset polttomoottorit.


Maantiivistäjien tuotemallisto

Husqvarnan maantiivistäjät on suunniteltu ammattimaiseen kovaan käyttöön. Kaikissa malleissa pohja on Hardox 400 -terästä. Runko ja vaihteisto on suojattu vankkarakenteisella kehikolla ja iskunkestävällä kuorella.

Koneet ovat helppokäyttöisiä, eteen/taakse -vivun ja kiinteän kahvan avulla ohjaaminen sujuu kevyesti ilman jatkuvaa vetämistä ja työntämistä. Tärinävaimennetut kahvat mahdollistavat pidemmät, tehokkaammat ja miellyttävämmät työjaksot.

Pyöreä maantiivistäjä LX 90
”Tynnyrilätkä”, ”pullolätkä”, useimmille tutulla pyöreäpohjaisella maantiivistäjä LX 90:llä on monta nimeä, kuten käyttötarkoitustakin. 96kg maantiivistäjä toimii yleismallina monenlaiseen tiivistämiseen. Etuina ovat helppo liikuteltavuus ja hallittavuus, malli sopii mainiosti kaivantoihin ja muihin hankalasti tavoitettaviin paikkoihin. Plussaa on myös edullinen hankintahinta.

maantiivistäjä, tärylevy, asfaltti,

Eteenpäin kulkevat mallit LF 50 – LF 130 (LAT)
Koneet sopivat erityisesti viherrakentamiseen, kivetysten tekoon ja asfaltointiin. Kaikki mallit ovat bensiinikäyttöisiä lukuun ottamatta mallia LFe 60 LAT, joka on akkukäyttöinen.

Eteenpäin kulkevat mallit viherrakentamiseen
Eteenpäin kulkevat mallit asfaltointiin

Kahteen suuntaan kulkevat mallit LG 164 – LG 300
LG 164-
ja LG 204 -mallien maantiivistäjät sopivat pienehköihin kohteisiin, esimerkiksi pihateiden tiivistämiseen ja ulkorakennusten pohjatöihin. Nämä mallit ovat erinomaisia koneita ohuempien murskekerrosten tiivistämiseen.

LG 300 -mallin maantiivistäjien käyttökohteet oat edellisiä vastaavat, mutta tehokkaampana nopeuttaa tiivistystä.

Kahteen suuntaan kulkevat mallit LG 400 ja LG 504
LG 400
on myydyin malli kahteen suuntaan kulkevista isoista tai keskiraskaista koneista. Malli sopii keskisyvän rakeisen maaperän tiivistämiseen ja on erinomainen yleiskone talonrakennuksen pohjatöihin. Moottorivaihtoehdot ovat bensiinikäyttöinen Honda ja dieselkäyttöinen Kohler. Malli LG 400 CI on varustettu tiiveysmittarilla.

LG 504 -mallin maantiivistäjä on tarkoitettu vastaaviin kohteisiin, kuin LG 400, mutta sillä on leveämpänä ja painavampana koneena tehokkaammat tiivistysominaisuudet. LG 504 on saatavilla 700 mm ja 850 mm pohjan leveyksillä. Moottori on dieselkäyttöinen Hatz. Malli LG 504 CI on varustettu tiiveysmittarilla.

Husqvarna LT 6005, maantiivistäjä, täry, täryjuntta

Täryjuntat, LT-sarja
Tehokas yhdellä ajokerralla tiivistävä konetyyppi. LT-sarjan juntat on tarkoitettu rakeisen maan ja saven tiivistykseen. Erinomainen kone ojissa ja muissa kapeissa tiloissa, kuten pylväiden ja putkien ympärillä. Moottorivaihtoehtoina ovat bensiinikäyttöinen Honda ja dieselkäyttöinen Hatz. Laitetta on helppo siirrellä, sen voi kuljettaa myös kyljellään.

maantiivistäjä, tärylevy, tärytin, maantiivistys

LH 700 ja LH 804
Raskaan sarjan LH 700- ja LH 804 -mallin maantiivistäjät ovat hydraulisia, Hatzin dieselmoottorilla varustettuja raskaan sarjan tärylätkiä. Teho ja massa riittävät paksujen rakeisten maa-aineskerrosten tiivistykseen. LH 804 malli on varustettu kauko-ohjauksella.

LP 6505 – LP 9505
LP 6505 ja LP 7505 -malllin maantiivistäjät ovat dieselkäyttöisiä, perässä käveltäviä täyshydraulisia kaksoisvalssijyriä, ohuiden rakeisten maa- ja asfalttikerrosten tiivistykseen.

LP 9505 on takarunko-ohjattu kaivantojyrä monipuoliseen käyttöön. Se sopii kaikenlaisille maaperille, kuiville ja kosteille. Malli on varustettu kauko-ohjauksella. Jyrä on erittäin tehokas tiivistäjä esimerkiksi putkikaivantoihin ja ojien tiivistämiseen. Sopii myös normaaliin maantiivistykseen.

Lisävarusteet
Tiiveysmittari CI on saatavilla LG 400 ja LG 504 -malleihin. Mittarissa on LED-näyttö, joka ilmoittaa tiivistysasteen.

LF-sarjaan on saatavilla kuljetuspyörät siirtelyn helpottamiseksi.

LG 504 voidaan varustaa valosarjalla.

Lisävarusteet maantiivistäjiin


Maantiivistäjien käyttö

Tutustu käyttöohjeisiin, ellei käyttö ole sinulle ennestään tuttua.

Koneet ovat helppokäyttöisiä, eteen/taakse -vivun ja kiinteän kahvan avulla ohjailu sujuu kevyesti ilman jatkuvaa vetämistä ja työntämistä. Tärinävaimennetut kahvat mahdollistavat pidemmät, tehokkaammat ja miellyttävämmät työjaksot.

Muistathan käyttää suojavarusteita työmaan vaatimusten mukaan, vähintään kuitenkin kypärää, kuulosuojaimia, silmäsuojia, huomiovaatetusta ja turvajalkineita.

Kun maantiivistäjä on toimitettu Talhulta, kone on tarkastettu ja valmis käyttöön. Ennen jokaista käyttökertaa on hyvä tarkastaa öljymäärä ja polttoainemäärä.

Huolenpito
Maantiivistäjät kannattaa huoltaa kauden loputtua heti loppuvuodesta, jolloin se on valmiina kevättä varten ja vältät samalla huollon keväisen ruuhka-ajan. Huollon sivuiltamme pääset varaamaan ajan huoltokalenterista tai voit olla yhteydessä huoltoomme suoraan puhelimitse. Verkkokaupastamme on mahdollista tilata myös maantiivistäjien huoltopaketit huoltotöineen.

Takuu
Husqvarnan maantiivistäjissä on kahden vuoden takuu. Vikatilanteessa ole yhteydessä Talhun huoltoon. Asioinnin nopeuttamiseksi ennen yhteydenottoa on hyvä katsoa koneen tyyppi ja sarjanumero konekilvestä.

LP 6505 maantiivistäjä tärylätkä tärytin valssijyrä